Svenska Spårvägssällskapet

Johan utövar sitt ideella intresse

Ideella medlemmar

Vi som håller igång museispårvägen i Malmköping, Malmö och Djurgårdslinjen mitt i Stockholm gör det på vår fritid. Det är vårt alternativ till att spela fotboll i korpen, samla frimärken eller sjunga i kör. Du och din familj är också välkomna i Svenska Spårvägssällskapet. Du får träffa människor av alla åldrar och yrken. Intresset för spårburen trafik är den gemensamma nämnaren.

öppna i nytt fönster Läs mer på Svenska Spårvägssällskapets hemsida.

Lokalavdelningar

Med lokalavdelningar i väster, söder, öster och norr finns plats och uppgifter för dig som vill göra en insats. Du kan bli konduktör eller försäljare/informatör om du gillar att vara i kontakt med folk. Du kan utbilda dig till spårvagnsförare och själv få köra våra veteranvagnar.

Museispårvägarna

I Malmköping har vi sedan 1969 utvecklat Sveriges Lokaltrafikmuseum. På Djurgårdslinjen har vi haft cirka fem miljoner resenärer sedan starten 1991. Under 1996 firade man i Malmö nittioårsjubileet av spårvägens elektrifiering.

Bli medlem i Svenska Spårvägssällskapet!

Medlemskapet ger dig fria resor på museispårvägen i MalmköpingMalmö och på Djurgårdslinjen. Du får en välmatad medlemstidning med nyheter och tillbakablickar på spårvägstrafiken både i Sverige och utomlands. Du får inbjudningar till föredrag, filmkvällar, utflykter mm.

Även om du inte själv vill köra spårvagn får du och din familj mycket nöje av ert medlemskap!

Bli medlem i Svenska Spårvägssällskapet